<< Ga terug

Wim Liefers sluit na 37 jaar loopbaan af als vrijwilliger Voerman Museum Hattem

Wim Liefers sluit na 37 jaar loopbaan af als vrijwilliger Voerman Museum Hattem
Foto: Eigen foto

HATTEM - Vrijwilliger Wim Liefers had woensdag 30 oktober zijn laatste werkdag als gastheer in het Voerman Museum Hattem. Daarmee sloot hij een gedenkwaardige periode af, want Liefers was maar liefst 37 jaar als vrijwilliger voor het museum in de weer.

Toen Wim Liefers in 1982 begon, schoof hij op de zaterdagen aan als vrijwilliger. ‘Ik werkte in die tijd ook nog als bankwerker’, zegt de jubilaris, die als gastheer nog eenmaal in zijn stoel gereed zit om bezoekers te ontvangen en de weg te wijzen. En het museum zag er in die tijd wel even anders uit. ‘Het was toen een museum met spullen uit vroeger tijd en er was bijvoorbeeld een bedstee’, weet Liefers nog. Later toen het museum op steeds meer dagen open ging, nam Liefers vaker plaats op de stoel van de gastheer en ook na zijn pensionering kon hij gemakkelijker tijd voor het museum vrij maken.

Die beginjaren vormden ook de tijd voordat het museum Voermanhuis ging heten en later dus Voerman Museum Hattem. En Wim Liefers heeft al die tijd veel collega-vrijwilligers zien komen en gaan. ‘Gastheren en gastvrouwen en kassiers en ja ik heb heel wat directeuren versleten’, stelt Liefers lachend. Maar altijd heeft hij met plezier zijn taak als gastheer vervuld. ‘Nooit ging ik met tegenzin naar het museum’.

Toch vindt hij het na 37 jaar mooi geweest. Wim Liefers is nu 88 jaar en geeft het stokje door aan de jongere generatie(s). ‘Maar het is toch een vreemd idee om hier te zitten en dat het nu de laatste ochtend als vrijwilliger is’, besluit hij peinzend. Het museum heeft Wim Liefers op deze bijzondere ochtend verrast met koffie en een lekker gebakje. Directeur Daphne Kampman-Maas heeft Liefers woensdag alvast bedankt voor al die jaren van bewezen diensten, maar het museum zwaait de jubilaris later dit jaar nog op een passende wijze uit.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo