<< Ga terug

Sportmotief, online platform over lokale sport en gezondheid

Sportmotief, online platform over lokale sport en gezondheid

HATTEM – Begin augustus wordt de website www.sportmotief.nl. gelanceerd. Deze site richt zich op het gebied van de Noord-Veluwe en Zwolle en zal zich richten op sport, gezond leven en bewegen. Initiator achter deze site is uitgever Wilfred Willemsen. “We richten ons op de lokale sport. Uiteraard zijn er ook verhalen over bijvoorbeeld PEC Zwolle, maar de nadruk zal komen te liggen op verhalen uit de lokale sport, tips over gezond leven en bewegen”, zo laat Willemsen weten.

De verhalen over de sport richten zich vooral op lokale sporters en sportverenigingen. “Wij willen geen politiek correcte verhalen van bestuurders of trainers, maar juist de mensen achter de verenigingen. Denk hierbij aan mensen die de lijnen trekken op het voetbalveld op zaterdagmorgen of jeugdspelers. Uiteraard komen ook grote sporttalenten naar voren, zoals we die voldoende kennen in Zwolle en op de Noord-Veluwe”, aldus Willemsen.

En sport is niet alleen voetbal. Sport is meer. “Ik heb zelf ook altijd aan een relatief kleine sport gedaan. Ik heb jarenlang in Putten gekorfbald bij De Meeuwen. En korfbal is een sport dat weinig aandacht krijgt, zoals zoveel sporten. Daarom richten wij ons met onze verhalen juist op de hele breedte van de sport, want ook in lokale kranten is daar gewoon te weinig aandacht voor. Het is toch vooral voetbal waarover geschreven wordt.”

Naast de sportverhalen komen er ook allemaal tips die mensen ertoe moeten bewegen om gezond te gaan leven. “Daar is de laatste jaren natuurlijk veel aandacht voor en dat is heel goed. Ik heb het zelf ook gemerkt. Jarenlang veel te zwaar en nu druk bezig om de nodige kilo’s kwijt te raken. Inmiddels ben ik 15 kilo kwijt en heb ik onlangs deelgenomen aan de Obstacle Run in Hattem. Ondanks dat het heel zwaar was, was dit voor mij een grote overwinning en een extra reden om door te gaan met gezond leven, want ik heb me in jaren niet zo fit gevoeld.”

Willemsen heeft bewust gekozen voor een online platform. Mensen kunnen zich abonneren op Sportmotief.nl. Dat kost slecht 24,95 euro per jaar. Willemsen verwacht dat veel mensen zich zullen interesseren voor Sportmotief.nl. “Drie jaar geleden heb ik ook de website www.3coost.nl opgezet omdat in deze competitie veel regionale clubs in deze klasse uitkwamen en je veel derby’s had. Je merkte toen dat er in de bevolking enorm veel binding is met verenigingen. En het abonnementsgeld is omgerekend nog geen 50 eurocent per week. Daarvoor krijgen onze abonnees tal van prachtige verhalen online, die exclusief zijn voor hen. Daarnaast is het ook voor gemeenten, organisaties die zich bezig houden met gezondheid en gezond leven en bedrijven om zichzelf te promoten via de website. Steeds meer bedrijven zijn de laatste jaren bezig met bewegen en gezondheid. Dat soort bedrijven willen we graag als partner, maar ook bedrijven die andere producten aanbieden, maar gezond leven willen helpen promoten”, aldus Willemsen. Ook komt er aan het einde van het jaar een papieren versie van Sportmotief met daarin de mooiste verhalen. “Gezellig in de maand december met de open haard aan en dan Sportmotief lezen”, besluit Willemsen. Zodra Sportmotief.nl online is kunt u zich via de site aanmelden om abonnee te worden. Like daarom de Facebookpagina van Sportmotief om de berichtgeving over het online gaan te volgen.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo