<< Ga terug

Ontmoeten in plaats van alleen groeten in De Rode Berk

Ontmoeten in plaats van alleen groeten in De Rode Berk
Foto: Eigen foto

HATTEM - Uit onderzoek van het CBS blijkt dat mensen die regelmatig contact hebben met anderen (familie, vrienden of buren) gelukkiger zijn. “Met die gedachte zijn wij, als speeltuinvereniging De Rode Berk, twee jaar geleden van start gegaan. We merkten al een grote en diverse opkomst van kinderen, maar er was niet echt een ontmoetingsplek voor de ouders of ouderen. Door weinig schaduw en zitplekken was het niet aantrekkelijk om lang in de speeltuin te wachten op de spelende kinderen”, zo openen de mensen achter De Rode Berk.

Om ontmoeting te stimuleren en met zo’n mooie centrale ontmoetingsplek in de wijk zijn ze begonnen met het creëren van randvoorwaarden om van de speeltuin een speel- en ontmoetingsplaats te maken. “Tijdens de NL-doet dag van dit jaar hebben we een zestal dakplatanen geplaatst voor het creëren van schaduw. Hieronder zijn twee nieuwe picknicktafels gezet zodat ouders samen kunnen komen, gesprekken kunnen voeren terwijl ze goed uitzicht hebben op hun spelende kinderen. Maar ook is het een heerlijke plek om met ouderen samen te komen”, aldus het bestuur van De Rode Berk. “Voor de kinderen hebben we boven de zandbak een groot schaduwdoek gecreëerd.”

Werkt het plan? “Tot nu toe zien we het drukker worden. Niet alleen meer kinderen, maar ook ouders die echt samenkomen. Of al lezend genieten van de spelende kinderen. Er worden zelfs kinderfeestjes georganiseerd.”

En toch was het bestuur van menig dat het nog beter kon.” Daarom zijn we tijdens Burendag met een grote groep vrijwilligers begonnen met de aanleg van een jeu de boules-baan in de speeltuin. Spel verenigt. En jeu de boules wordt door jong en oud gespeeld. Dit alles had niet gekund zonder vrijwilligers en sponsoren. Sponsoren die kosteloos of tegen enorme kortingen mogelijkheden boden. We danken alle gulle giften van de buurtbewoners in de jaarlijkse collecte. Het Oranjefonds voor de financiële bijdragen. Trendhout uit Oldebroek en Wouter van Raalte Meubelmaker uit Zwolle voor de picknicktafels. Boni Hattem en restaurant ‘t Spookhuys voor versnaperingen tijdens de verschillende georganiseerde dagen. Boomkwekerij Grolleman uit Oene voor de dakplatanen. En schoonmaakbedrijf Novon uit Zwolle voor een grote donatie ter waardering van de sociale gedachte achter ons doel. Maar ook groot dank aan alle vrijwilligers. Zonder mankracht (collecte lopen, schoonmaken, bedenken en creëren) gebeurt er niets.”

Iedereen die eens een kijkje wil komen nemen, jong en oud, in speeltuin De Rode Berk, gevestigd aan de Berkenlaan, is van harte welkom. De jeu de boules-baan is inmiddels klaar. “Kom spelen, ontmoet anderen en doe inspiratie op voor een eigen ontmoetingsplek in jouw wijk. Er moet namelijk meer ontmoet worden in plaats van alleen maar gegroet”, besluit het bestuur van De Rode Berk.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo