<< Ga terug

Let op voor brieven van Nextdoor

Let op voor brieven van Nextdoor

HATTEM – Het AVRO/TROS-programma Opgelicht waarschuwde onlangs al voor ongevraagde (reclame)post van Nextdoor. Ook in Hattem is deze brief bezorgd deze week. De brief bevat een uitnodiging om lid te worden van deze buurtapp en is zogenaamd namens een buurtbewoner verstuurd. De naam die in de Hattemse binnenstad is bezorgd, bevatte ook de naam van een inwoonster van Hattem. Op de foto, waar u de brief ziet, hebben wij de naam van de Hattemse verwijderd.

In een aantal gevallen worden ook de achternaam en zelfs de straatnaam van deze bewoner genoemd op de brief. In Hattem was dit ook het geval. Het programma Nextdoor is een buurtapp die qua doelstelling en functie vergelijkbaar is met WhatsApp-buurtpreventiegroepen, en kan daarmee een handige functie vervullen wat betreft het bevorderen van sociale cohesie.

Op de website van Opgelicht staat te lezen: “Volgens de Consumentenbond werkt het als volgt: 'De app bepaalt op basis van je adres tot welke buurt je behoort. Daarna moet je aantonen dat je ook echt in die buurt woont. Verificatie kan op vier manieren: door een code door te laten bellen naar je telefoonnummer, door een code in een kaart naar je huis te laten sturen, via een e-mail-uitnodiging van de buren of via leden uit de buurt die jouw e-mail kunnen doorgeven aan Nextdoor.'

De app kan zonder meer nuttig zijn, de 'persoonlijke' wijze waarop buurtbewoners worden benaderd is enigszins misleidend en het is verstandig om goed te bedenken welke privacygevoelige informatie je mogelijk prijsgeeft, mocht je op deze uitnodiging in gaan.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo