<< Ga terug

Herstel Michelle Kraan duurt anderhalf jaar

Herstel Michelle Kraan duurt anderhalf jaar
Foto: De foto van Miichelle dat het landelijke nieuws haalde (eigen foto)

HATTEM – Het herstel van Michelle Kraan, de dame die enkele weken geleden ’s nachts ten val kwam op de rode spoorbrug tussen Hattem en Zwolle, gaat langer duren dan gepland. “Maar het gaat de goede kant op. De breuken genezen mooi”, aldus vader Albert Kraan. Maar het herstel zal nog zeker anderhalf jaar in beslag nemen.

De 21-jarige Hattemse kreeg 8 pinnen in haar kaak. Eén daarvan is nu verwijderd omdat deze begon te ontsteken. Over 2,5 maanden krijgt Michelle een bottransplantatie. Er is bij het ongeval zoveel bot weggeslagen dat er geen implantaten in kunnen. Tijdens de operatie wordt dan bot uit de schedel gehaald en in de kaak gezet. “Vorige week woensdag hebben ze haar kaak blootgelegd en loszittend bot weggehaald en de kaak gladgeslepen. Echt verschrikkelijk om te zien. We hadden juist gehoopt dat ze geen bottransplantatie nodig zou hebben. Die moet zes maanden hechten aan de kaak en dan komen er implantaten in. Die moeten nog eens drie maanden hechten en dan komen er pas tanden in. Dan hebben we het over mei volgend jaar. De kaakchirurg zei dat ze rekening moest houden met een herstel van 1,5 jaar”, vertelt Albert Kraan. “Maar gelukkig is maandag een noodgebit aangemeten en die is dinsdag klaar. Dan kan ze in ieder geval weer prettig over straat. Michelle schrok wel van het lange herstel. Er is nog een lange weg te gaan maar we zien het allemaal positief in”, besluit Albert Kraan.

Aangezien een groot deel van het herstel niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar, startten vrienden van Michelle onlangs een crowdfundingsactie. Inmiddels is daar bijna 10.000 euro op binnen gekomen. Doneren kan nog altijd via https://bit.ly/2YpEpU4.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo