<< Ga terug

Gemeenteraad kiest voor “goedkope” klinkers op Markt

Gemeenteraad kiest voor “goedkope” klinkers op Markt
Foto: Gemeente Hattem

HATTEM – De Gemeenteraad van Hattem heeft maandagavond gekozen voor klinkers als het gaat om de herinrichting van de Markt. Het College van B&W stelde de Raad voor om uit te gaan van model 3, de gezaagde natuursteen. De Raad koos echter voor optie 1, klinkers, mede ook vanwege het feit dat het de goedkoopste oplossing is. Mede ingegeven aangezien de gemeente er financieel gezien al niet rooskleurig voor staat (zie artikel op voorpagina, red.)

Het marktplein is zoals bekend al tijden een doorn in het oog voor de Hattemers. Het is slecht beloopbaar en er is niet op te fietsen voor mensen, helemaal voor degenen die slecht ter been zijn. Maandagavond dus, heeft de Raad gekozen. De klinker wordt een donkergrijze steen voor de herinrichting van de Markt en de rijloper aan de Kerkhofstraat. De keus werd mede gestuurd door een amendement van de coalitiepartijen CDA, ChristenUnie en PvdA. In het collegevoorstel werd dus geopteerd voor optie 3, de beste optie voor het historische aanzicht van de binnenstad. Echter was het aangezicht niet het enige criterium. Comfort, toegankelijkheid stabiliteit/voegen en de kosten van de aanleg waren enkele andere criteria.

In het amendement van de drie genoemde coalitiepartijen werd aangegeven dat model 1 (klinkers) ook een aantrekkelijk plein oplevert. “Gelet op de financiële positie van de gemeente Hattem en mede door de tegenvallende uitkeringen van het gemeentefonds, is terughoudendheid op zijn plaats bij nieuwe investeringen”, aldus PvdA, ChristenUnie en CDA. De strucurele jaarlijkse kosten bedragen 26.000 euro.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo