<< Ga terug

Donkergroen bestrijdt deze week eikenprocessierups

Donkergroen bestrijdt deze week eikenprocessierups

HATTEM - Ook in Hattem is er veel overlast van de eikenprocessierups. Deze behaarde rupsen gaan ‘s nachts groepsgewijs - in processie - op zoek naar eikenbladeren om te eten. Na contact met de kleine, pijlvormige brandharen van de rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen. De komende weken gaat het bedrijf Donkergroen – in opdracht van de gemeente Hattem – de bomen controleren en de nesten verwijderen.

“Wij zijn onlangs benaderd door de gemeente om de eikenprocessierups te bestrijden. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee”, zo vertelt vestigingsleider van Donkergroen, Daniël de Haan. “Je ziet dat de gemeente dit probleem serieus aanpakt. En terecht natuurlijk. Want het is een irritatie voor veel mensen, waaronder kinderen.”

Er zijn diverse manieren om de rups te bestrijden, zo legt De Haan uit. “Wij hebben daarvoor gespecialiseerde teams die we inzetten. Afgelopen maandag is Donkergroen gestart met het verwijderen. “Om de gezondheid van de Hattemers zoveel als mogelijk te waarborgen, zijn sommige stukken even afgezet voor verkeer. Dat kan dus enige overlast geven”, zo waarschuwt De Haan.

De gemeente Hattem adviseert zoveel als mogelijk uit de buurt van de rupsen te blijven. “Zorg bij een bezoek aan een (natuur-)gebied met eikenprocessierupsen voor goede bedekking van de hals, armen en benen en ga niet op de grond zitten. Waarschuw kinderen voor het gevaar van de rups. Ga na aanraking van de rupsen of haren niet krabben of wrijven, maar was of spoel de huid of ogen goed met water. Neem bij ernstige klachten altijd contact op met uw huisarts. “Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo