<< Ga terug

De Zaaier van start met 3D Kanjers

De Zaaier van start met 3D Kanjers

Tijdens de kick-off van het 3D project, waarin alle mogelijkheden met de 3D printer werden getoond, was het enthousiasme in groep 7 van De Zaaier voelbaar. Vanaf volgende week mogen ze ook echt aan het werk om hun eigen 3D printer te gaan bouwen.

Net als een aantal ander scholen in Hattem, zijn de leerlingen en leerkrachten van GBS de Zaaier uit Hattem, ook helemaal enthousiast over de 3D printer. Maandag 4 november was in groep 7 de kick-off van dit 3D Kanjers project. De klas van juf Marjan van Zuilenkom en Juf Hanneke Valentijn, zijn de gelukkigen en gaan vanaf deze week aan het werk om de 3D printer in elkaar te zetten. De hele middag hebben kinderen, ouders en sponsoren van het project, geboeid geluisterd naar het inspirerende verhaal van Jos Kok: één van de initiatiefnemers van 3D Kanjers. De leerlingen kunnen niet wachten om zelf aan het werk te mogen gaan. De school vindt het een hele mooie kans om mee te kunnen doen aan zo’n leerzaam project. Het geeft de mogelijkheid tot het kennismaken met techniek van de toekomst. Zeker omdat er voor alle groepen mogelijkheden zijn om met de 3D printer te gaan ontwerpen en onderzoeken.
Voor de zomervakantie werd al duidelijk dat er een aantal betrokken ondernemers van de Zaaier een gedeelte van de 3D printer wilden sponsoren. René en Peter Slump van Berends & Slump, Erik Mostert van QVATRO, Gerbrand Veltkamp van Veltkamp & Pol, Pieter Pel van Pel Advocaten, Henk Buitenhuis van Buitenhuis Care Manager / Care Group en Duran Vonck van Rabobank, willen zich hier graag aan verbinden. Hierdoor is er gelijk een mooie verbinding met de ondernemers, waar de school misschien in de nabije toekomst met behulp van de 3D printer interessante samenwerkingen en projecten kunnen gaan starten.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo